RosanneM.reismee.nl

Lake Bosumtwi

Lieve allemaal,

Ondanks het feit dat het laatste verhaal nog niet zo heel lang geleden is nu weer een korte update. (Het is tenslotte Kumasi, internet is hier gemakkelijk te krijgen

Wink

Alles gaat nog steeds zijn gangetje hier en ik vermaak me prima. Doordeweeks elke ochtend/begin van de middag naar het Children's Home, Daar probeer ik vooral wat individuele aandacht aan de kleine kinderen die niet naar school gaan te geven. De laatste tijd leg ik de weg naar het project vaak lopend af in plaats van met een trotro of taxi. Het is een uurtje lopen maar een goede exercise aangezien ik hier verder niet echt aan sport doe, Daar komt nog eens bij dat dezelfde afstand met een auto een half uur tijd kost i.v.m al het verkeer op de weg. Afgelopen week was kort aangezien we met een groepje van vier vrijdag al naar Lake Bosumtwi vertrokken, een half uurtje hiervandaan. We lagen vrijdagmiddag dus al in het zonnetje aan het meer. Helaas geen foto's kunnen maken want mijn camera ligt bij de reparateur (die overigens zei dat ik mijn camera vrijdagochtend op kon halen maar toen ik daar eenmaal voor de deur stond zei dat de camera nog niet gerepareerd was. Een typisch geval van ''Ghana time''.) Op zaterdag arriveerde de rest van de groep, wat inhield dat we met z'n veertienen waren in de dormitory, een hele gezellige boel dus. Helaas was het meer niet erg schoon en het water erg warm. Zwemmen was dus niet echt verkoelend. Omdat er in de omgevingverder niks anders te doen was dan zwemmen, zonnen en eten besloten we maar om zondagochtend te vertrekken. We huurden dus een trotro waar we met de veertien obruni's inpasten. Het zal vast een grappig gezicht geweest zijn voor de Ghanezen. Een aantal van ons ging meteen door naar het zwembad (het klinkt een beetje raar maar het zwembad eeft tenminste koud water en ze hebben hele lekkere pizza!) Rond half zes begon het erg donker te worden en besloten we elk dus maar naar huis te gaan. Tegen de tijd dat ik mijn taxi nam bij de Airport Roundabout begon het echter al te regenen. En als het hier regent, regent het ook hard. Helaas liep de weg die ik moest hebben ook nog in een soort dal naar beneden dus eenmaal onderaan stond het water hoog. Mijn taxi kwam dan ook vast te staan in het water en we konden geen kant meer op. Toen het water door de zijdeur naar binnen kwam besloot ik dus maar uit te stappen en onder een afdak aan de kant van de weg te schuilen met mijn bagage. Het stomme was dat ik redelijk dicht bij mijn huis was maar er niet kon komen en de elektriciteit ook nog een uitviel. Na daar een uur gestaan te hebben besloot ik toch maar de regen in te gaan en met een paar ghanese mannen achterop een trotro te gaan staan en het water te trotseren. Gelukkig kon ik daarna een taxi krijgen en veilig thuis komen. Kortom, weer een Ghanees avontuur rijker. Heb er alleen een verkoudheid aan overgehouden, maar die zou ik in Nederland tijdens de winter vast ook gehad hebben.

Charlot

Jeetje wat een spanning en sensatie met die regen! Het begint hier ook eindelijk warmer te worden, echt fijn! Lekker in de zon op het balkon ontbijten enzo, superchill :) ik kan niet wachten tot ik alle foto's zie! Liefs xxx

Arjan

Ooooh jee! Het reis-virus is nu denk ik echt toegeslagen. Totale besmetting vrees ik. Wat een avontuur weer. Ik zie het voor me! Verzopen kat in Ghana. Geniet van de laatste weken (nutteloos advies) en tot snel.
Arjan

mama

Ha schat,
Weer een ervaring rijker! Toch wel weer spannend elke keer lijkt me. Tot gauw en dikke kus!