RosanneM.reismee.nl

Kings&Queens, Offinso en Kumasi

Lieve allemaal,

Ik wil jullie weer even op de hoogte brengen van de situatie hier. Laat ik beginnen met jullie allemaal te bedanken voor het bekijken van de blog en alle leuke reacties! Het is altijd leuk om te weten dat wat je schrijft ook daadwerkelijk gelezen wordt haha.

Ik zit op dit moment nog steeds in Offinso in het Kings & Queens Care Centre. In de vorige blog heb ik laten weten dat ik het goed had maar niet geweldig. Onderhand voel ik me al stukken beter op mijn plek.(Hoewel een wisseling misschien nog wel gaat gebeuren.)We (Elisabeth en ik) proberen inmiddels wat actiever bezig te zijn met de kinderen en we proberen soort dagschema te maken met lesgeven, spelletjes enz. We proberen iedere dag ongeveer voor een uurtje soort van les te geven. Het is echter erg moeilijk om ze wat te leren omdat het voor hen heel moeilijk is de aandacht bij de les te houden en om te onthouden wat je zegt. Na het lesgeven proberen we wat spellen met ze te doen en hen zelf met dingen te laten spelen. Kortom, alles gaat op het project dus zijn gangetje. Ikmerk dat ik ook steeds meer gehecht raak aan de kinderen hier, het is soms lastig om met ze om te gaan maar ik weet inmiddels wel wat ik van ze kan verwachten.Ik zou graag foto's van de kinderen en het huishier laten zien maar ikdenk datdat zal moeten wachtentot ik terug in Nederland ben.

In de weekenden zijn we vrij om tereizen. Afgelopen zaterdag zijn we dusOffinso zelf in geweest en hebben wat rondgekeken. Helaas was het internet te traag om wat te posten. Vanochtend zijn we weer naar Kumasi vertrokken om inkopen te doen op de markt en naar the cultural market te gaan. Kumasi is maar een uur met de tro-tro vanaf Offinso. We hebben vandaag dus de hele dag doorgebracht met rondkijken en dingen kopen (2 paar schoenen, tassen en shirts) en nu zitten we dan eindelijk rustig in het koele internetcafe. Helaas zie ik dat mijn uur internet bijna verloopt dus ik zal nu ook een eind moeten maken aan dit (korte) blogje.

Hopelijk kan ik snel weer schrijven en hopelijk blijven jullie het allemaal volgen!

Arjan

Beste Rosanne,

wat een mooi verhaal! Wat goed en volwassen van jullie om het zelf het initiatief naar je toe te trekken. Ik ben trots. Je heb nu denk ik echt het gevoel ontwikkeld voor wat de kinderen nodig hebben, wat jij ze gezien de omstandigheden maximaal kunt bieden en hoe je daarmee tevreden kunt zijn. Heel goed. En misschien volgt er nog een project maar anders heb je volgens mij nu wel rust bij wat je ook in dit project kunt bijdragen. En dat heb je dan wel helemaal zelf vorm gegeven. Succes en maak er wat moois van!
Arjan
ps. je was nieuwsgierig naar mijn volgende reis: een vastenkuur in Portugal! Niet mijn ding maar leuk voor een artikel...

mama

Ha meisje van me,
Goed te weten dat je zelf een zinvolle dagbesteding hebt gecreeerd. Waarschijnlijk steken de kinderen er veel meer van op dan jij denkt! En je moet maar zo denken: als je hier wel blijft kun je je vast ook goed inzetten bij de op handen staande verhuizing. Ben wel benieuwd naar foto's, maar het scheelt al een heel stuk dat we de foto's van het noorden nu gezien hebben, we kunnen ons zo toch al een beter beeld vormen. Geniet er van zolang je er nog bent, want je zult merken dat de laatste 2 maanden voorbij vliegen...
Dikke kus!

Charlot

Hee roxy!
Kort maar krachtig! Wat goed dat jullie zelf initiatief hebben genomen en zelf een dagprogramma hebben gemaakt. Heel leuk. Ben benieuwd of je nog op een ander project wordt gezet. Geniet nog van de laatste 2 maanden, voor je het weet is het voorbij.. balen he. Heeel veel plezier nog! Liefs, xxxx

Midas

Ha Rosan!
Wat goed om te lezen dat jullie zelf daar een dagprogramma gemaakt hebben voor de kinderen en dat je je wat meer op je plek voelt daar! Grappig ook om nu te merken dat de verschillen erg groot zijn tussen ghana of hier in florida.. Ik heb gewoon onbeperkt internet en dan lees ik bij jou weer dat je uur internet voorbij is, echt vreemd.. Geniet optimaal van je laatste 2 maanden!
xx

Lotje

Ha zusje!
Wat leuk je eventjes gesproken te hebben:) Gelukkig klonk je goed aan de telefoon, en klonken de kinderen enthousiast (lekker aan t schreeuwen, hihi). Fijn dat je je wat beter op je plek voelt en toch het gevoel hebt iets te kunnen bijdragen, er in ieder geval voor de kinderen te zijn. ook fijn dat je goed te eten krijgt en weer wat aangekomen bent. Mooi dat je een programma hebt opgesteld. Ben benieuwd wat de komende tijd je nog zal brengen: een nieuw project, leuke uitstapjes? kijk uit naar weer een nieuw berichtje....
Liefs, X