RosanneM.reismee.nl

The beginning!

Akwaaba (welkom/hallo) allemaal,

Sorry voor het lange wachten maar hier is dan eindelijk mijn eerste verhaal. Zoals jullie allemaal waarschijnlijk wel weten zijn we op zondagavond aangekomen. Alles ging heel soepeltjes dus dat was mooi. We werden op het vliegveld opgehaald door een man van SYTO en moesten nog wachten op 2 andere meisjes uit ''Austria''. Na een uurtje wachten en een kleine busreis arriveerden we dan eindelijk met zn 4 bij het Pink Hostel waar we de eerste orientatieweek verblijven. En wat blijkt, we zijn allemaal kamergenoten! Dit houdt in dat we met zn 4 op een peipklein kamertje slapen met 2 stapelbedden en een klein badkamertje waar we geen elektriciteit hebben omdat er geen lamp in zit. (We hebben al meerdere keren gevraagd of het gefixt kon worden maar ja..... je weet hoe dat hier gaat.) Hilde en ik slapen dus op een kamer met Marina en Geraldine uit Oostenrijk (beide 27 jaar dus ook de oudsten van de groep.) De eerste dag hebben we al meteen lessen gevolgd in vanalles en nog wat. Cultuur tot historie tot taal enz. Deze lessen worden gegeven in het hoofdkantoor van SYTO niet ver van het hostel vandaan. Opzicht zijn deze lessen wel interessant maar soms ook wel vermoeiend.... (gelukkig is er wel airco in het open hutje waar we les krijgen)

Vandaag hebben we gelukkig lekker kunnen ontspannen aan een mooi strand in/dichtbij Accra. Hier hebben we ook geluncht en heb ik mijn eerste echte ghanese maaltijd gegeten, Banku. Dit bestond uit een spicy soep met brokken (in mijn geval) kippenvlees erin en ernaast een soort plakkerige substantie van gestampte mais. (Dit laatste gebruik je dan als lepel haha). Helaas moet ik constateren dat dit niet echt mijn ding is maar ik heb goede hoop dat er gerechten zijn die mij beter liggen.

Wat kan ik verder zeggen? Ik ben benieuwd hoe het volgende week gaat worden, dat is namelijk de cultuurweek met drum en dans. De meesten van de groep vrijwilligers die er nu zijn doen er niet aan mee maar er zullen vast anderen komen. Tijdens die week zullen we in een gastgezin verblijven dus dat is ook heel erg spannend!

Ik hoop dat jullie mijn blog blijven volgen en plaats gerust een reactie, ik vind het hartstikke leuk om te lezen. Ik plaats snel weer een nieuw verhaal.

Midas

Haa Rosanne!

Leukleuk, je eerste verhaal om te lezen! Dat is dus ff wennen daar opgepropt in een klein kamertje met hoge temperaturen, maar komt vast goed straks als je naar de gastgezinnen gaat. Veel plezier nog met je orientatieweek!

xx
Midas

Jelmer

Hee Zusje!
Fijn om te horen dat alles goed is gegaan met de reis,
en leuk hoor je eerste verhaaltje! Ook leuk dat je meteen lessen krijgt, kun je lekker snel inburgeren (voor zover mogelijkh haha). Het eten kan na die smerige maaltijd natuurlijk voor de rest alleen maar meevallen. Veel plezier alvast bij die cultuurweek, ben benieuwd hoe het is als je dan in een gastgezin zit. Groetjes Jelmer

Arjan

Vanuit een 5-star hotel aan de Cote d'Azur leef ik met je mee ;) Geweldige ervaringen zo snel al! En leuk dat je al direct met 4 bent. Dat geeft toch een wij gevoel. Gaat iedereen naar het zelfde project? Van dat eten zou ik me trouwens niet zo veel voorstellen... Hooguit dat het went! Net als geen electra (als ik me Lotjes verhalen herinner!). Maar voor luxe ging je geloof ik ook niet echt?! Heel veel plezier en denk eraan: dit is uniek. Voorlopig. Groeten en tot de volgende post.

Lotje

Hee rosan!
Leuk om je eerste verhaaltje te lezen. Klinkt in ieder geval leuk waar je mee bezig bent! Wat betreft eten: banku, tja dat had ik je ook wel kunnen vertellen. Ghanees eten is ook niet mijn favouriet;) maar wie weet.... misschien vind je de andere gerechten wel heerlijk. Wel balen van de elektriciteit, maar water heb je iig wel toch?
Heel veel plezier, ook alvast volgende week! Zo'n cultuurweek drum en dans zou ik ook wel willen;)
X

imane

Hee Hardloop maatje

Fijn om te horen dat alles goed is gegaan met de reis,
en leuk hoor je eerste verhaaltje!
Nog heel veel plezier meid!

Xxx

wieteke

Ha rosan,
Leuk dat je met een internationaal gezelschap bent; misschien hoor je straks van hen enthousiaste verhalen over andere projecten en kom je zo op een idee voor project 2. Wen er maar heel snel aan dat er het komende half jaar geen moedertje is die rekening houdt met wat jij lekker vindt! Ik denk dat ik vanavond maar macaroni maak, mjammie!

Sylke

Rosannie!
Nou we hebben je reismee gevonden hoor, leuk om zo te lezen! Balen dat je met zoveel in een kleine ruimte zit, maar erger dan het tentje op Sziget kan haast niet toch haha.
Heel veel plezier bij het drummen&dansen! (en bij de rest ofcourse) xx

marcel

Ha Sanne,
Mooie verhalen! Toch nog niet zo'n slecht eten boerenkool enzo!
Op deze manier vliegen de dagen om. Geweldig al die indrukken en kleuren. (geuren waarschijnlijk wat minder). Veel plezier met de dans en drum week.
Genieten! Liefs Pap

els

hoi Rosanne,

Wat een belevenissen! ik bewonder je moed. fijn dat jij en Hilde voorlopig samen zijn. leuk hoe Ghanese kinderen op jullie reageren. Ik ben heel benieuwd hoe jouw ervaringen in de weeshuizen zullen zijn. Toi, toi,

ik zie uit naar je volgende verhalen. is het er erg heet of valt dat mee?
groetjes, Els

Dora

Hihi klinkt leuk rosanne! En het eten wen je vast snel aan! :) veel succes nog!